Popis
Smaltovaný litinový pekáč s víkem Vám pomůže při přípravě chutných a zdravých pokrmů z masa, zeleniny, brambor, ale klidně i omáček, polévek. Umožní například i pečení chleba… Oblíbenost tohoto materiálu stále roste díky jeho skvělým vlastnostem. Nádobí je velmi odolné, pevné a nabízí možnost přípravy jídel v jedné nádobě, což šetří čas, energii a špinavé nádobí. Zároveň postupné přidávání jednotlivých ingrediencí pokrm skvěle chuťově vyladí. Také umožňuje přípravu pokrmů s minimálním množstvím tuku. Víko pekáče je opatřeno výstupky-kondenzačními body, které přispívají během vaření k zachování šťavnatosti pokrmu. Litina se na všech zdrojích rozehřívá rovnoměrně, po celém povrchu a naakumulovanou teplotu si velmi dlouho udrží. V troubě krásně opéká ze všech stran. Litinové nádoby jsou skvělé pro pomalé pečení při nižší teplotě, ale můžete je rozpálit i na vysokou teplotu (až 250 °C) při opékaní masa zprudka. Připravovat pokrmy lze v troubě, na všech typech vařičů včetně indukce, na grilu i na přímém ohni. Nádoby můžete mýt v myčce, ale jejich ruční údržba je tak snadná, že pravděpodobně zvolíte raději tento způsob mytí, který také doporučujeme spíše než mytí v myčce. Hrana nádoby bez povrchové úpravy se ošetřuje jedlým olejem, tak se zamezí vzniku rzi. Smaltovaný povrch je inertní, což znamená, že nereaguje s kyselými ani zásaditými potravinami a neovlivňuje tedy chuť ani kvalitu připravovaných potravin. Další výhodou tohoto materiálu je odolnost proti poškrábání a velmi dlouhá životnost. Materiál: litina, smalt, nerez. Je nutné používat kvalitní kuchyňské chňapky a počítat při manipulaci s vyšší hmotností nádob. Litinové nádobí není vhodné do MVT. Rozměry: 42x27x11,5/18 cm.
1960